İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu

T3VAKFI 23 NİSAN YARIŞMASI

TÜRKİYE tEKNOLOJİ TAKIMI 23 NİSAN YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1.YARIŞMAYI DÜZENLEYEN

Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ile ilgili hedefler doğrultusunda, milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesini destekleyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenmektedir.

2.AMAÇ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak ve çocukların Milli Teknoloji Hamlesi konusunda hislerini, fikirlerini ve hayal dünyalarını yansıtabilecekleri bir etkinlikle farkındalık oluşturmak adına ödüllü bir resim yarışması düzenlemektir.

3.KONU

Milli Teknoloji Hamlesi

4.KAPSAM

İlkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler katılım sağlayabilir.

5.KATILIM ŞARTLARI

1- Resim yarışmasına tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri başvuru yapabilir.

2- Gönderilen eserler; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ayrı seviye üzerinden değerlendirilecektir.

3- KYS hesabına sahip olmayan kullanıcılar ilk olarak hesap oluşturmalı ve sonrasında formu doldurmalıdır.

KYS hesabına sahip olan kullanıcılar ise doğrudan formu doldurabilecektir.

4- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir.

5- Kolaj çalışması kabul edilmeyecektir.

6- Eser, dijital ortamda yapılmamalıdır.

7- Bir yarışmacı yarışmaya en fazla 1 (bir) eserle katılabilir.

8- Yarışmacıların eserlerinin özgün olması gerekmektedir.

Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Alıntı olan eserin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

9- Başvuru tarihinden sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10- Eserlerin ön sağ üst köşesine öğrencinin adı soyadı bilgileri yazılacaktır.

11- Resim, kesinlikle yardım alınmadan yapılmalıdır.

12- Resim, telefon veya fotoğraf makinesiyle yüksek çözünürlükte fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenmelidir.

13- Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ödül verme ya da sergilemeye değer bulunan eserleri, etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde

afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun ilgili maddelerinde belirtilen

şekillerde işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim ve sergileme hakkına sahiptir.

6.YARIŞMA TAKVİMİ

6.1.Yarışma Takvimi

Tablo 1: Yarışma Takvimi Eserlerin son gönderim tarihi 26 Nisan 2024 Cuma Değerlendirme tarihi

27 Nisan 2024 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arası Ödül ilan tarihi 7 Mayıs 2024 Pazartesi

6.2. Eserlerin son gönderim tarihi Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 23:59’a kadar

https://mth.tc/resimyarismasi üzerinden bilgi formunu doldurup eserlerini yüklemeleri gerekmektedir.

6.3. Değerlendirme tarihi Değerlendirmeler 27 Nisan 2024 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

6.4. Ödül ilan tarihi Sonuçlar 7 Mayıs 2024 tarihinde sosyal medya adreslerimizden ve web sitemizden yayınlanacaktır.

7.DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacaktır.

KRİTERLER

PUAN

Resmin konu uygunluğu 25 Yaratıcılık ve özgünlük 25 Duygu düşünceyi resme aktarma ve ifade gücü 25 Kullanılan teknik 25 Toplam 100

8.ÖDÜLLER

Yarışma sonunda dereceye girenlere aşağıdaki ödüller takdim edilecektir.

DERECE

ÖDÜL

Birincilik Scooter

İkincilik Elektrikli Bisiklet

Üçüncülük Bisiklet

9.DİĞER HUSUSLAR

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

Katılımcılar, eserlerinin özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

Bu konuda çıkacak bir anlaşmazlık ve tereddüt durumunda tüm sorumluluk başvuru sahibine aittir.

Yarışmaya gönderilen eserin daha önce herhangi bir yarışmaya (sosyal medya, YouTube vb platformlarda düzenlenen yarışmalar da dâhil)

katılmış olduğunun tespiti halinde ilgili eserin adaylığı/başvurusu derhal geçersiz sayılacaktır. Bu hususların ödül kazanıldıktan sonra tespiti halinde aday,

kazandığı ödülü iade ile mükellef olacaktır.

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 14:47 - Görüntülenme: 14